Sociale media (de Engelse term social media is ook in het Nederlands gangbaar) is een verzamelbegrip voor onlineplatformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Hoofdkenmerken zijn interactie en dialoog tussen de gebruikers. Indien u daar hulp bij nodig heeft helpen wij graag een handje.

Facebook

Particulieren kunnen dingen zoals tekst, foto's, filmpjes en GIF's plaatsen die worden gedeeld met andere gebruikers die ermee hebben ingestemd hun "vriend" te zijn, of, met andere privacyinstellingen, met elke lezer of met niemand. "Vriendschap" is wederzijds, en komt tot stand doordat de een de ander een vriendschapsverzoek stuurt, en de ander dat accepteert. Vriendschap kan eenzijdig verbroken worden. Iemand kan maximaal 5000 vrienden hebben.

Image

Linkedin

LinkedIn is een online sociaal netwerk om zakelijke contacten te onderhouden. Iedereen kan zich gratis aanmelden en een profiel aanmaken. Het belangrijkste doel is om van elkaars (zakelijke) netwerk gebruik te maken.

Image

Instagram

Instagram, onderdeel van het bedrijf Facebook, is een website en gratis mobiele app om digitale foto's en video's met een speelduur tot 60 seconden uit te wisselen. De foto's en video's kunnen digitaal gefilterd worden en uitgewisseld op sociaalnetwerksites, zoals die van Instagram zelf.

Image

Twitter

Twitter is een sociaalnetwerksite. Gebruikers kunnen korte berichtjes van maximaal 280 tekens publiceren. Men kan ook op elkaar reageren en elkaar volgen. Een bericht op Twitter wordt een tweet genoemd.

Image

Tiktok

TikTok is een socialemedia-app waarmee korte muziekvideo's gemaakt en gedeeld kunnen worden. De filmpjes kunnen een lengte hebben van 3 tot maximaal 30 seconden. Ook kunnen er video's in loops van maximaal 60 seconden worden gemaakt.

Image

Pinterest.

Pinterest is een sociaalnetwerksite. De site functioneert als digitaal prikbord. De gebruiker kan over het hele web afbeeldingen pinnen en vervolgens op een van de aangemaakte 'borden' bewaren om later te proberen of te kopen. De website en de mobiele applicatie zijn met name in trek bij vrouwen.

Image

Communiceren is belangrijk.

Voor elke doelgroep valt er iets te zeggen over de toepassing van social media. Zelf zijn we een voorstander van het gebruik van LinkedIn, dat is puur persoonlijk omdat het een zakelijk platvorm is.
Facebook is communiceren tussen vrienden en verenigingen, uitstekend in te zetten voor plaatselijke retail. De overige platforms zijn hierboven omschreven.

BMRmultimedia/BWBshop VOF
Munstermanstraat 6
7064KA Silvolde
The Netherlands
Tel.0031.315.844041
M/whatsapp 0031612380377
Email: info@bwbshop.nl
KVK Arnhem 67704808
BTWnr. 857140206B01
Afspraak op locatie noodzakelijk.

Persoonsgegevens die wij verwerken
BWBshop/BMRmultimedia V.O.F verwerkt uw Bedrijfsgegevens en daaraan gelinkte persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt.
Er worden verder enkel gegevens verwerkt die betrekking hebben op bedrijfsmatig gebruik.
Omdat we met name b to b handelen zijn verdere persoons en privégegevens voor ons niet interessant.
Zie ook de privacy pagina onder welkom of in de Sitemap.